Tragedia lui Ionuț generează o noua modă în asigurări: "RCA" pentru pisici și căţei

Tragedia lui Ionuț generează o noua modă în asigurări: Cine are bani, poate să cumpere orice, inclusiv o poliţă de răspundere civilă pentru animalele de companie.

Asigurarile de raspundere civila pentru animalele de companie ii pot salva pe proprietari de plata despagubirilor, in cazul producerii unor daune.

Administratorii ONG-urilor de protecția animalelor și ai adăposturilor pentru patrupedele canine primesc o mână de ajutor de la companiile de asigurări. Dacă animalele pe care le au în grijă ajung pe stradă și provoacă daune, aceștia pot scăpa de plata despăgubirilor, dacă încheie în prealabil o asigurare facultativă de răspundere civilă pentru acestea.

De exemplu, Astra Asigurări a lansat asigurarea complexă de răspundere civilă, destinată proprietarilor de animale de companie. Astfel, proprietarii de câini, pisici şi cai pot încheia o asigurare facultativă, astfel încât, dacă animalul pe care îl deţin provoacă daune, despăgubirile să fie plătite de societatea de asigurări.

Proprietarii îşi pot asigura animalele de companie atât împotriva riscurilor legate de accidentarea acestora, cât şi a celor care îi vizează pe cei care intră în contact cu patrupedele.

Limita maximă a răspunderii pentru fiecare eveniment este de 5.000 de euro, iar cea corespunzatoare limitei pentru întreaga perioadă asigurată este de 25.000 de euro. Primele de asigurare pornesc de la 30 de euro/an, în funcţie de vârsta şi starea de sănătate a animalului de companie, de riscurile asigurate şi de condiţiile de adăpost, respectiv dacă acesta este găzduit în interiorul locuinţei, în ţarcuri speciale, în afara localităţii sau în grajd, cum este cazul cailor.

Legislația în vigoare îi obligă pe proprietarii câinilor ce aparțin unor rase considerate a fi periculoase să încheie o poliță de asigurare de răspundere civilă, pentru eventualele pagube produse de aceștia. Rasele considerate periculoase sunt: Pit Bull, Boerbull, Bandog, Bull Terrier, Staffordshire, American Staffordshire Terrier, Rottweiller, Tosa, Dog Argentinian, Fila Brazilerio, Mastino Napolitano, Ciobanesc caucazian , Mastiff, Cane Coroso și metișii lor.

 Rating: 766/10066 - 766 vizualizări, ID Noutate: 384
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

2 + 6 = ?