Societate cu răspundere limitată (SRL)
Nu banii dau naştere unei idei, ci idea dă naştere banilor.

(W.J. Cameron)

Societate cu răspundere limitată (SRL)

Reprezintă o întreprindere fondată de persoane juridice şi/sau persoane fizice, care s-au asociat în scopul desfăşurării în comun a unei activităţi de antreprenoriat, sub aceeaşi firmă, în baza actului de constituire.

Societatea cu raspundere limitată este persoană juridică şi reprezintă acea forma de societate comercială ale carei obligaţii sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociaţii sunt obligaţi numai în limita capitalului social subscris.

Capitalul social va fi fixat de către asociaţi in funcţie de nevoile societăţii, cu respectarea plafonului minim stabilit de lege in valoare de 200 RON.

Societatea cu raspundere limitată se poate constitui prin:

  1. asocierea a doi sau a mai multor asociaţi pentru a desfăşura o activitate comercială, în vederea imparţirii profitului. Asociaţii răspund pentru obligaţiile sociale in limita aportului lor;
  2. aportul unui singur asociat, care este deţinătorul tuturor partilor sociale. Asociatul unic poate fi o persoană fizică sau o persoană juridica.

S.R.L.-ul se poate înfiinţa cu un singur asociat sau cu mai mulţi asociati, numarul maxim fiind de 50 de asociaţi, persoane fizice sau juridice.

Avantaje :

  1. cost scăzut pentru constituire
  2. durată scurtă de înfiinţare
  3. contabilitate simplificată
  4. procedură simplificată de dizolvare

Ponta cere ca autorităţile locale să fie informate că pot cumpăra utilaje de deszăpezire cu bani UE Citeste mai mult: adev.ro/n05wq6

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să informeze autorităţile locale cu privire la varianta de achiziţionare a utilajelor de deszăpe ...

Tragedia lui Ionuț generează o noua modă în asigurări: "RCA" pentru pisici și căţei

Cine are bani, poate să cumpere orice, inclusiv o poliţă de răspundere civilă pentru animalele de companie.

Asigurarile de raspundere civila pentru animalele de companie ii pot salva ...